Επικοινωνία 211 40 68 447

 • 2

  Οικολογική κηπουρική...

 • 3

  Εξειδικευμένες τεχνικές καταπολέμησης...

 • 4

  Αποτελεσματική καταπολέμηση στο σαράκι...

 • 5

  Οι κήποι της μεσογείου...

 • 6

  Ο κήπος ως φυσικό τοπίο...

 • 7

  Εφαρμογές σε εξειδικευμένα περιβάλλοντα...

Βιολογική Καταπολέμηση Εντόμων

Γενικά

Η καταπολέμηση εντόμων και η απεντόμωση πραγματοποιούνται συχνά με βιολογικές μεθόδους, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν τη χρήση χημικών σκευασμάτων. Οι οικολογικές μέθοδοι λειτουργούν είτε συμπληρωματικά είτε εναλλακτικά της χημικής καταπολέμησης. Οι βιολογικές μέθοδοι εφαρμόζονται σε οικιακούς και και βιομηχανικούς χώρους. Οι εφαρμογές να είναι απολύτως φιλικές στον άνθρωπο και το περιβάλλον και συχνά έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Οικιακοί και Εταιρικοί Χώροι

Η Green Guardia εξυπηρετεί οικιακούς και εταιρικούς χώρους. Η βιολογική καταπολέμηση εντόμων αποτελεί μέρος συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων. Τα συστήματα δίνουν έμφαση σε μεθόδους φιλικές στον άνθρωπο και το περιβάλλον και βασίζονται στην πρόληψη, την παρακολούθηση και τον έλεγχο.

Μερικές βιολογικές μέθοδοι είναι:

viologiki katapolemisi entomwnα. Χρήση υψηλών θερμοκρασιών (Heat Treatment)

Σύμφωνα με τη βιολογία των εντόμων, θερμοκρασίες άνω των 45-50οC επιφέρουν το θάνατο σε όλα τα στάδια. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιτυγχάνονται με τη χρήση ειδικών συσκευών παραγωγής θερμότητας. Η μέθοδος εφαρμόζεται τακτικά στην απεντόμωση αποθηκευμένων προϊόντων, σε βιομηχανίες τροφίμων και στην καταπολέμηση ξυλοφάγων εντόμων (σαράκι) σε οικίες. Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών επιτυγχάνεται συχνά και απολύμανση (μικροβιοκτονία).

β. Μεθόδοι τροποποιημένης ατμόσφαιρας (Modified Atmosphere Methods)

Στόχος της μεθόδου είναι κατά την απεντόμωση να ελαχιστοποιηθεί η συγκέντρωση οξυγόνου (O2) στον χώρο. Η έλλειψη οξυγόνου επιφέρει το θάνατο σε όλα τα στάδια των εντόμων. Αυτό επιτυγχάνεται με την εισαγωγή αδρανούς αερίου, όπως του αζώτου (N2) ή διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Η μέθοδος εφαρμόζεται τακτικά στην απεντόμωση αποθηκευμένων προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σε βιομηχανίες τροφίμων και στις απεντομώσεις ευπαθών αντικειμένων, όπως έργα τέχνης.

γ. Χρήση ξηρού πάγου

Η μέθοδος στοχεύει στην απεντόμωση με τη χρήση χαμηλών θερμοκρασιών. Ο ξηρός πάγος παράγεται με τη βοήθεια ειδικών συσκευών, έχει αέρια ή υγρή μορφή και κατά την επαφή θανατώνει τα έντομα σε όλα τα στάδια του κύκλου τους. Για την παραγωγή του ξηρού πάγου χρησιμοποιούντια ως βάση διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ή άζωτο (Ν2). Η μέθοδος είναι ιδιαίτερα φιλική αν ληφθεί υπόψη ότι οι ενώσεις αυτές βρίσκονται στον ατμοσφαιρικό αέρα. Εφαρμόζεται σε απεντομώσεις και περιπτώσεις καταπολέμησης κοριών, ψύλλων και ακαρέων σε οικίες και σε χώρους παραγωγής τροφίμων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αττική

Δρυάδων 38, 111 46 Γαλάτσι
Τηλ: +30 211 40 68 447
Fax: +30 211 40 68 453
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη

Φιλίππου 23, 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310 66 43 82
Fax: +30 2310 66 43 82

Φόρμα Επικοινωνίας

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας