blog

Κήπος

kipos

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣ

Ο κήπος αποτελεί μια ζωντανή οντότητα, με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστηκά και απαιτήσεις. Αποτελεί βασικό στοιχείο του αστικού τοπίου και η δημιουργία του συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

Πού είναι καλύτερα κανείς να ζει, σε μια μεγάλη πόλη ή μια αρκετά μικρότερη επαρχιακή; Οι μικρές πόλεις δίνουν τη δυνατότητα της επαφής με τη φύση, πολύτιμη για την ψυχική ισορροπία. Τί γίνεται ωστόσο με τα αστικά κέντρα; Οι γρήγοροι ρυθμοί και οι αμέτρητες ώρες στο γραφείο αφήνουν λίγα περιθώρια για μια βόλτα στα λιγοστά γειτονικά δάση ή μια εκδρομή. Όσο για τις διακοπές, η διάρκειά τους μειώνεται συνεχώς μαζί με το οικογενειακό εισόδημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Ελάχιστοι είναι ίσως οι εσωτερικοί χώροι, είτε του σπιτιού είτε της εργασίας, που δε φιλοξενούν φυτά. Λόγω της διακοσμητικής τους αξίας, κάνουν το περιβάλλον πιο ευχάριστο, ενώ βελτιώνουν την ατμόσφαιρα. Με τα χρώματα των ανθών και του φυλλώματός τους καταπολεμούν τη μονοτονία του γραφείου. Ακόμη είναι για πολλούς ενδιαφέρουσα και προκαλεί ευχαρίστηση η ενασχόληση μαζί τους και η φροντίδα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΠΑΓΩΝΙΑ

Τα τελευταία χρόνια ο καιρός έχει γίνει ιδιαίτερα άστατος και αυτά που ονομάζουμε ακραία φαινόμενα κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους. Έτσι δεν είναι απίθανο να δούμε χιόνια σε τόπους που δεν το περιμένουμε. Φυσικά, για κάποιες περιοχές της Ελλάδας οι χιονοπτώσεις είναι φυσιολογικό φαινόμενο και χρήσιμο. Όμως για κάθε περίπτωση ας έχουμε υπ’ όψη μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε και να αποφύγουμε ζημιές στα φυτά μας από το χιόνι και την παγωνιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το τραπέζι όταν στρώνεται για φαγητό. Βρίσκεται χωρίς εξαιρέσεις στις πρώτες σελίδες των καταλόγων των εστιατορίων και τα υλικά της επιλέγονται πάντα φρέσκα από τις νοικοκυρές στις λαϊκές αγορές. Είναι η ταπεινή μας «σαλατούλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ, Η ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ

Ίσως είναι ελάχιστοι οι κήποι στη χώρα μας που δε φιλοξενούν μια τουλάχιστον τριανταφυλλιά. Πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν παθιασμένοι με την καλλιέργειά της και αναζητούν συνεχώς σπάνιες ποικιλίες.

Οι περισσότερες ωστόσο τριανταφυλλιές που συναντάμε σε κήπους και κυρίως σε δημόσιους χώρους πρασίνου δεν έχουν καλή εικόνα. Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά της σωστής φροντίδας μιας τριανταφυλλιάς και τί χρειάζεται να προσέχουμε ώστε να τη διατηρούμε εύρωστη και υγειή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ