Επιπλεόν, συστήνονται κατάλληλες μέθοδοι αποθήκευσης των προϊόντων, ώστε να περιορίζονται τα προβλήματα. Αυτό περιλαμβάνει, για τους βιομηχανικούς χώρους, τοποθέτηση των προϊόντων σε ύψος (παλέτες) και σε απόσταση από τον τοίχο ώστε να επιθεωρούνται εύκολα. Ακόμη, απαιτείται εναλλαγή στην τοποθέτηση των προϊόντων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεται η διατήρηση συσκευασιών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα παλιά τρόφιμα χρειάζεται να καταναλώνονται ή να αποσύρονται. Επιπρόσθετα, σημαντικός είναι ο καλός αερισμός και περιορισμός της υγρασίας σε χαμηλά επίπεδα.
Διαβάστε περισσότερα για τους φυσικούς τρόπους προστασίας των χώρων από παράσιτα και τη βιολογική καταπολέμηση των εντόμων.
Η απεντόμωση με τη χρήση κατάλληλων εντομοκτόνων (σκοροκτόνα) σε κρίσιμα σημεία όπου φυλάσσονται τα προϊόντα που έχουν προσβληθεί είναι συχνά απαραίτητη. Οι τρόποι εφαρμογής και η επιλογή των σκευασμάτων είναι όμοια με την καταπολέμηση στο σκόρο των ρούχων.
Διαβάστε περισσότερα για τις μεθόδους απεντόμωσης.
Στους βιομηχανικούς χώρους πραγματοποιούνται συχνά υποκαπνισμοί και εφαρμόζονται βιολογικές μέθοδοι, όπως η χρήση υψηλών θερμοκρασιών.
Διαβάστε περισσότερα για τους υποκαπνισμούς.