Επικοινωνία 211 40 68 447

 • 2

  Οικολογική κηπουρική...

 • 3

  Εξειδικευμένες τεχνικές καταπολέμησης...

 • 4

  Αποτελεσματική καταπολέμηση στο σαράκι...

 • 5

  Οι κήποι της μεσογείου...

 • 6

  Ο κήπος ως φυσικό τοπίο...

 • 7

  Εφαρμογές σε εξειδικευμένα περιβάλλοντα...

Απολύμανση

Εισαγωγή

Ο όρος απολύμανση περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθούμε για την καταπολέμηση μικροβίων. Πολλοί χώροι, όπως Νοσοκομεία, Βιομηχανίες Τροφίμων, εστιατόρια, σχολεία και οικίες έχουν περιορισμένη ανοχή σε μικρόβια και απαιτούν άριστες συνθήκες υγιεινής. Με την απολύμαναση πετυχαίνουμε έλεγχο των παθογόνων μικροοργανισμών όπως βακτήρια, μύκητες, ιοί και πρωτόζωα.

Η απεντόμωση περιλαμβάνει τις διεργασίες που είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση εντόμων και συχνά συγχέεται με την απολύμανση. Κατσαρίδες, ψύλλοι, κουνούπια, ακάρεα και άλλα έντομα εισβάλλουν συχνά σε χώρους, τους οποίους επιμολύνουν με μικρόβια και αλλεργιογόνα. Η απολύμανση συμβάλλει συχνά στην καταπολέμηση μικροβίων που δημιουργούνται με την εμφάνιση εντόμων. Διαβάσετε περισσότερα για τις μεθόδους που εφαρμόζουμε στην απεντόμωση.

Οικιακοί και Εταιρικοί Χώροι

Η Green Guardia εξυπηρετεί οικιακούς και εταιρικούς χώρους. Η απολύμανση αποτελεί μέρος συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων. Τα συστήματα επικεντρώνονται σε μεθόδους φιλικές στον άνθρωπο και το περιβάλλον και βασίζονται στην πρόληψη, την παρακολούθηση και τον έλεγχο.

Γενικά

apolumansiΗ απολύμανση ενός χώρου προϋποθέτει αρχικά τον καθαρισμό και την εξυγίανση του. Ο καθαρισμός περιλαμβάνει τη διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται οι ρύποι από τις επιφάνειες. Η αφαίρεση γίνεται είτε μηχανικά, είτε χημικά, με τη χρήση σαπώνων, απορρυπαντικών και νερού. Η εξυγίανση αφορά τη χημική διασικασία στην οποία μειώνεται ο πληθυσμός παθογόνων μικροβίων μέχρι του σημείου στο οποίο ο χώρος θεωρείται ασφαλής.

Για την απολύμανση χρησιμόποιούντια διάφορες μέθοδοι που διακρίνονται σε φυσικές, χημικές και φυσικοχημικές.

α. Φυσικές Μέδοδοι

Οι φυσικές μέθοδοι για την απολύμανση αναφέρονται στη χρήση ηλιακής ακτινοβολίας, θερμότητας, παλμικών δομήσεων και ακτινοβόλησης. Το φως του ήλιου έχει μικροβιοκτόνο δράση εξαιτίας της παρουσίας της υπεριώδους ακτινοβολίας. Η θέρμανση θεωρείται ο πιο αξιόπιστος τρόπος απαλλαγής από μικρόβια και απολύμανσης αφού δρα μετουσιώνοντας τις πρωτεΐνες των μικροοργανισμών. Οι ήχοι και οι υπέρηχοι χρησιμοποιούνται συχνά στην απολύμανση επιφανειών. Επιπλέον, ιονίζουσες και μη ακτινοβολίες δρουν αποτελεσματικά κατά παθογόνων μικροοργανισμών.

β. Χημικές Μέθοδοι

Για την απολύμανση και την καταπολέμηση μικροβίων χρησιμοποιούνται τακτικά χημικοί παράγοντες. Ένας παράγοντας κρίνεται κατάλληλος εφόσον εμφανίζει χαρακτηριστικά, όπως ευρύ φάσμα δράσης, δραστικότητα παρουσία οργανικού φορτίου, σταθερότητα, δραστικότητα σε όξινο και αλκαλικό περιβάλλον, να μην είναι τοξικός, αλλεργιογόνος, ερεθιστικός και να μην είναι διαβρωτικός. Αντίστοιχες ιδιότητες συγκεντρώνουν χημικές ενώσεις όπως οι αλκοόλες, οι αλδεΰδες, οι φαινόλες, τα βαρέα μέταλλα, τα αλογόνα (χλώριο), επιφανειοδραστικές ενώσεις, το υπεροξείδιο του υδρογόνου κ.α.

γ. Φυσικοχημικές Μέθοδοι

Οι μέθοδοι αυτοί συνδυάζουν τη χρήση φυσικών και χημικών μεθόδων για την απολύμανση συχνά αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Παράδειγμα αποτελεί η εφαρμογή θερμού ατμού φορμαλεΰδης.

Η Απολύμανση στη Πράξη

apolumansi praxiΗ απολύμανση πραγματοποιείται σε πολλά κρίσιμα σημεία των χώρων εσωτερικά και εξωτερικά. Εξοπλισμό, εργαλεία, σκεύη, χώροι και επιφάνειες εργασίας, ψυκτικές μονάδες και συστήματα εξαερισμού είναι μερικά.

Η επιλογή της μεθόδου για την απολύμανση είναι κρίσιμη και χρειάζεται να γίνεται με προσοχή. Στις χημικές μεθόδους, η εφαρμογή των απολυμαντικών πραγματοποιείται με απλούς υπολειμματικούς ψεκασμούς, ψυχρές και θερμές εκνεφώσεις, οπότε χρησιμοποιούνται αντίστοιχα ειδικές συσκευές.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται κατά την απολύμανση είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) και για την εφαρμογή τους ακολουθείται η Κοινοτική Νομοθεσία (Οδηγία 98/8 ΕΚ) και η Εθνική Νομοθεσία (Π.Δ. 205/2001).

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αττική

Δρυάδων 38, 111 46 Γαλάτσι
Τηλ: +30 211 40 68 447
Fax: +30 211 40 68 453
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη

Φιλίππου 23, 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310 66 43 82
Fax: +30 2310 66 43 82

Φόρμα Επικοινωνίας

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας