Τρωκτικά

ΤρωκτικάΤα διάφορα είδη τρωκτικών προκαλούν συχνά όχληση και καταστροφές. Χώροι τροφίμων, βιομηχανίες αλλά και οικιακοί χώροι εμφανίζουν προβλήματα με επισκέψεις τρωκτικών. Ειδικά στις βιομηχανίες τροφίμων η ενδεχόμενη καταστροφή και υποβάθμιση των προϊόντων από προσβολές τρωκτικών είναι σημαντική γι’ συτό και λαμβάνονται αυστηρά μέτρα πρόληψης.

Επιπλέον, τα τρωκτικά είναι εξαιρετικοί φορείς επικίνδυνων μικροβίων (λεπτοσπείρωση, σαλμονέλωση, lyme disease) και εκτοπαρασίτων (ακάρεα, ψύλλοι) με συνέπεια η αντιμετώπιση των αντίστοιχων προβλημάτων να καθίσταται περισσότερο αναγκαία.