blog

Καταπολέμηση παρασίτων

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ

Η παρουσία εντόμων δημιουργεί συχνά προβλήματα σε οικιακούς, επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χώρους. Με τον όρο απεντομώσεις περιγράφονται οι εργασίες που είναι αναγκαίες για τον έλεγχο εντομολογικών προσβολών.

green guardia apentomoseisΑπεντομώσεις πραγματοποιούνται τόσο σε οικιακούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Στις εφαρμογές δίνεται έμφαση στη χρήση φυσικών μεθόδων, βιολογικών μέσων και σκευασμάτων φιλικών στον άνθρωπο, τα ζώα όσο και το περιβάλλον. Όλες οι εργασίες σχεδιάζονται προσεκτικά ώστε να τηρούνται οι οδηγίες των σκευασμάτων και η Νομοθεσία. Οι καταπολεμήσεις αφορούν στην αντιμετώπιση συνήθων εντόμων, όπως κατσαρίδες και μυρμήγκια, δίπτερα, όπως μύγες και κουνούπια κ.α. Εξειδικευμένες εφαρμογές πραγματοπούνται ακόμη σε βιομηχανίες, χώρους επεξεργασίας τροφίμων, χώρους διακίνησης εμπορευμάτων, Νοσοκομεία κ.α.

Διαβάστε περισσότερα για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από την εμφάνιση εντομολογικών προβλημάτων και τους φυσικούς τρόπους προστασίας των χώρων από παράσιτα.

Στη σύγχρονη καταπολέμηση, οι απεντομώσεις αποτελούν μέρος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που λαμβάνει υπόψη το είδος του εντόμου που αντιμετωπίζεται, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου και τις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Όλες οι διαθέσιμες φυσικές και βιολογικές μέθοδοι εφαρμόζονται προσεκτικά.

Συχνά παρέχονται συμβουλές που αφορούν στην ορθή διαχείριση του χώρου και συντελούν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσβολής. Η διατήρηση καλών συνθηκών υγιεινής, η ρύθμιση της υγρασίας και ο επαρκής μηχανικός αποκλεισμός (έλλειψη ανοιγμάτων) που αποτρέπει τις εισόδους εντόμων βοηθούν σημαντικά.

Διαβάστε περισσότερα για τη βιολογική καταπολέμηση των εντόμων.

Η αντιμετώπιση με χρήση εντομοκτόνων σκευασμάτων πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους.

α. Υπολειμματικοί ψεκασμοί με απλούς ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης ή ψεκαστικά συγκροτήματα.
β. Θερμές εκνεφώσεις (εντομοκτόνα σε μορφή καπνού) ή ψυχρές (νέφος σταγονιδίων), οπότε χρησιμοποιούνται κατάλληλες συσκευές.
γ. Τοποθέτηση εντομοκτόνων σε μορφή δολωμάτων ή σκόνης (επιπάσεις).
δ. Απεντομώσεις με τη χρήση εντομοκτόνων σε αέρια φάση (υποκαπνισμοί).