Επικοινωνία 211 40 68 447

Μύγες-Καταπολέμηση

Γενικά

Τα διάφορα είδη μυγών αποτελούν από τα σημαντικότερα οικιακά παράσιτα, όχι μόνο εξαιτίας της όχλησης που προκαλούν αλλά και των επικίνδυνων μικροβίων που μεταφέρουν. Η οικιακή μύγα (Musca domestica), αποτελεί το πιο κοινό είδος. Αποδεικνύεται πειραματικά, ότι η οικιακή μύγα μπορεί να φέρει μέχρι και εκατό διαφορετικούς παθογόνους μικροοργανισμούς.

Οι μύγες τρέφονται κυρίως σε οργανικά υποστώματα που βρίσκονται σε αποσύνθεση. Φυτικά υπολείμματα, ώριμα φρούτα και λαχανικά, απορρίμματα, ακαθαρσίες αποχετευτικών δικτύων φιλοξενούν συχνά πληθυσμούς μυγών.

Βιολογία

mugaΟ κύκλος τους περιλαμβάνει τέσσερα στάδια, ωό, προνύμφη, νύμφη και ενήλικο. Τα ακμαία φέρουν ζεύγος μεμβρανωδών πτερύγων. Απωθέτουν τα ωά τους σε σημεία όπου υπάρχει αρκετή τροφή για τις προνύμφες. Τα θρεπτικά υποστρώματα διαφέρουν ανάλογα με το είδος της μύγας. Τα περισσότερα είδη είναι φωτόφιλα και έλκονται από πηγές φωτός.

Οικιακοί και Εταιρικοί Χώροι

Η Green Guardia εξυπηρετεί οικιακούς και εταιρικούς χώρους. Η απεντόμωση αποτελεί μέρος συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων. Τα συστήματα δίνουν έμφαση σε μεθόδους φιλικές στον άνθρωπο και το περιβάλλον και βασίζονται στην πρόληψη, την παρακολούθηση και τον έλεγχο.

Μύγες-Καταπολέμηση-Απεντόμωση

Η καταπολέμηση ξεκινά με την αναγνώριση του είδους που προκαλεί όχληση. Η ταυτοποίηση συμβάλλει στον εντοπισμό των σημείων απόθεσης των ωών και επομένως δίνει η δυνατότητα διαχείρισής τους. Οι καλές συνθήκες υγιεινής συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων μειώνοντας την ελκυστικότητα των χώρων στις επισκέψεις μυγών και περιορίζοντας τα σημεία σχηματισμού εστιών αναπαραγωγής. Η επίτευξη επαρκούς μηχανικού αποκλεισμού (κλείσιμο ανοιγμάτων) αποτρέπει την είσοδο εντόμων στο εσωτερικό.

Η εγκατάσταση παγίδων διαφόρων τύπων (κολλητικές επιφάνειες, τροφοελκυστικές παγίδες, ηλεκτρικές συσκευές με υπεριώδη ακτινοβολία) συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό των προβλημάτων με βιολογικό τρόπο. Η επιλογή του τύπου εξαρτάται από το είδος της μύγας που αντιμετωπίζουμε. Επιπλέον, οικολογικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η χρήση απωθητικών ουσιών φυτικής προέλευσης, όπως σιτρονέλλα και γερανιόλη.

Η απεντόμωση με τη χρήση εντομοκτόνων σκευασμάτων αποτελεί το τελικό στάδιο στην καταπολέμηση μυγών. Για την αντιμετώπιση, επιλέγονται ήπια εντομοκτόνα, τα οποία εφαρμόζονται με διάφορες μεθόδους, όπως υπολειμματικούς ψεκασμούς (διαλυτά εντομοκτόνα), διασκορπισμό (κοκκώδη) και επιπάσεις (εντομοκτόνα σε σκόνη) διακριτικά και στοχευμένα. Συχνά στην απεντόμωση χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα στομάχου. Τα σκευάσματα εφαρμόζονται συνήθως με τη μορφή επιχρήσματος (επάλοιψη), αποτελούν τροφή για τις μύγες και λειτουργούν με την κατανάλωση.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αττική

Δρυάδων 38, 111 46 Γαλάτσι
Τηλ: +30 211 40 68 447
Fax: +30 211 40 68 453
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη

Φιλίππου 23, 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310 66 43 82
Fax: +30 2310 66 43 82

Φόρμα Επικοινωνίας

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας