Επικοινωνία 211 40 68 447

Καταπολέμηση Μυρμηγκιών

Γενικά

mirmigkiaΤα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα και δημιουργούν αποικίες τις περισσότερες φορές στο έδαφος. Εισβάλουν σε χώρους αναζητώντας καταφύγιο με καλή θερμοκρασία και υγρασία ή τροφή με συνέπεια να δημιουργούν συχνά προβλήματα και να απαιτείται απεντόμωση των κτιρίων. Μυρμήγκια παρατηρούμε συχνότερα στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο φυτά στο μπαλκόνι και σπανιότερα σε άλλους χώρους. Τα μυρμήγκια δεν μεταφέρουν εύκολα μικρόβια, οπότε η απολύμανση (μικροβιοκτονία) στους χώρους δεν είναι αναγκαία.

Οικιακοί και Εταιρικοί Χώροι

Η Green Guardia εξυπηρετεί οικιακούς και εταιρικούς χώρους. Η απεντόμωση αποτελεί μέρος συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων. Τα συστήματα δίνουν έμφαση σε μεθόδους φιλικές στον άνθρωπο και το περιβάλλον και βασίζονται στην πρόληψη, την παρακολούθηση και τον έλεγχο.

Βιολογία

Το σώμα τους χωρίζεται σε τρία μέρη, κεφαλή, θώρακα και κοιλία, τα οποία συνδέονται με χαρακτηριστικές συσφίξεις. Στις αποικίες των μυρμηγκιών παρατηρούμε τρεις φυλές, τους εργάτες,τις βασίλισσες και τα αρσενικά. Οι εργάτες είναι θηλυκά χωρίς πτέρυγες και συνήθως στείρα.

Οι βασίλισσες είναι ευμεγέθη μυρμήγκια, γεννούν ωά και σχηματίζουν τις αποικίες. Μια αποικία μπορεί να φιλοξενεί αρκετές βασίλισσες ωστόσο μόνο μία είναι αυτή που ξεκινά τη δημιουργία της αποικίας. Ο μοναδικός ρόλος των αρσενικών είναι η γονιμοποίηση της βασίλισσας. Τα αρσενικά φέρουν πτέρυγες (μυρμήγκια με φτερά).

Η περίσσεια νερού έχει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του χώρου της φωλιάς. Τα μυρμήγκια χρειάζονται αρκετή υγρασία και παρουσία τροφής γειτονικά της φωλιάς. Τα προϊόντα που παράγουν οι μελίγκρες και άλλα έντομα που προσβάλλουν τα γύρω φυτά, έχουν ιδιαίτερη θρεπτική αξία για τα μυρμήγκια και δυσκολεύουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τέτοιες συνθήκες συναντάμε στον περιβάλλοντα χώρο αστικών κτιρίων, αλλά και σε χώρους τροφίμων.

Καταπολέμηση-Απεντόμωση

Η καταπολέμηση μυρμηγκιών πραγματοποιείται ολοκληρωμένα με απεντόμωση. Συνήθως εφαρμόζονται συνδυαστικά φυσικοί, μηχανικοί τρόποι αντιμετώπισης και σκευάσματα με εντομοκτόνο δράση. Οι καλοί καθαρισμοί των επιφανειών και ο επαρκής μηχανικός αποκλεισμός συνιστούν φυσική αντιμετώπιση. Η έλειψη τροφής και το κλείσιμο των ανοιγμάτων μειώνει την ελκυστικότητα των χώρων στις επισκέψεις μυρμηγκιών. Επιπλέον, επιλέγονται ήπια εντομοκτόνα για την απεντόμωση των χώρων, τα οποία εφαρμόζονται με διάφορες μεθόδους, όπως υπολειμματικούς ψεκασμούς (διαλυτά εντομοκτόνα), διασκορπισμό (κοκκώδη) και επιπάσεις (εντομοκτόνα σε σκόνη) διακριτικά και στοχευμένα. Συχνά στην καταπολέμηση μυρμηγκιών χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα στομάχου. Τα σκευάσματα αυτά έχουν τη μορφή γέλης (gel για μυρμήγκια), διαθέτουν εντομοκτόνο δράση και τοποθετούνται υπό μορφή μικρών σταγόνων σε κρίσιμα σημεία του χώρου. Στην περίπτωση αυτή η αντιμετώπιση πραγματοποιείται με την κατανάλωση των δολωμάτων.

Τα σκευάσματα επιλέγονται προσεκτικά με στόχο να είναι φιλικά στον άνθρωπο και σε κατοικίδια. Επιπλέον, επιδιώκεται να είναι ελάχιστα πτητικά ώστε να μην παράγονται αναθυμιάσεις και επομένως να αποτρέπεται η αλληλεπίδραση μέσω εισπνοής. Εναλλακτικά είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν εντομοκτόνα με φυσική προέλευση, όπως εκχυλίσματα φυτών (φυσικός πύρεθρος) ή γη διατόμων ιδιαίτερα φιλικά στον άνθρωπο.

Αντιμετώπιση μυρμηγκιών

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αττική

Δρυάδων 38, 111 46 Γαλάτσι
Τηλ: +30 211 40 68 447
Fax: +30 211 40 68 453
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη

Φιλίππου 23, 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310 66 43 82
Fax: +30 2310 66 43 82

Φόρμα Επικοινωνίας

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας