Επικοινωνία 211 40 68 447

 • 2

  Χρήση επιστημονικών μεθόδων...

 • 3

  Τήρηση των εθνικών και ευρωπαϊκών κανόνων ασφαλείας...

 • 4

  Κοντά στις εξελίξεις...

 • 5

  Συνεχείς ενημέρωση των πελατών και συνεργατών...

 • 6

  Εφαρμογές με σεβασμό στο περιβάλλον...

Ακάρεα-Αντιμετώπιση

Γενικά

Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικά αρθρόποδα. Σε μεγέθυνση μοιάζουν με μικρά αραχνάκια. Διακρίνονται σε διάφορα είδη από τα οποία κάποια είναι παράσιτα των φυτών και τα συναντάμε σε εξωτερικούς χώρους. Μερικά είναι οικιακά παράσιτα, όπως τα ακάρεα της σκόνης που ευθύνονται για την εμφάνιση αλλεργιών, όπως δερματίτιδες, αλλεργικό άσθμα κ.α. Στην κατηγορία ανήκουν επίσης μερικά αιμομυζητικά είδη, τα ακάρεα της μούχλας και τα ακάρεα της ψώρας. Τα πρώτα επιφέρουν τσιμπήματα στο δέρμα, τα ακάρεα της μούχλας εμφανίζονται σε χώρους με χαμηλές θερμοκρασίες και παρουσία μυκήτων (μούχλα) και τα τελευταία εισέρχονται υποδόρια, δημιουργώντας χαρακτηριστικά εξανθήματα.

Τα είδη που συναντάμε συχνότερα είναι τα ακάρεα της σκόνης. Εμφανίζονται κυρίως στο στρώμα, τους καναπέδες και τα χαλιά. Οι επιφάνειες αυτές αποτελούν τα σημαντικότερα καταφύγια. Τρέφονται κυρίως από τα κύτταρα που αποβάλλει η επιδερμίδα και αναπτύσσσονται γρήγορα σε μεγάλους πληθυσμούς. Στις ίδιες επιφάνειες, ωστόσο πιο σπάνια, συναντάμε τα είδη που επιφέρουν τσιμπήματα. Τα ακάρεα της ψώρας επιβιώνουν μόνο μέσα στην επιδερμίδα του ξενιστή.

Βιολογία

Τα ακάρεα της σκόνης ανήκουν στο γένος Dermatophagoides και και στην οικογένεια Pyroglyphidae. Το όνομά τους προέρχεται από το γεγονός ότι μπορούν εύκολα να μεταφέρονται με τη σκόνη.

Τα ενήλικα έχουν μέγεθος ως 0,33mm, σώμα ωοειδές και πεπλατυσμένο. Το χρώμα τους είναι υπόλευκο και στη ράχη τους φέρουν μακριά αυλάκια. Εξαιτίας του μεγέθους τους δεν μπορούμε εύκολα να τα διακρίνουμε με γυμνό μάτι, παρά μόνο με τη χρήση μεγεθυντικού φακού.

Τα ακάρεα της σκόνης παρουσιάζουν τρία στάδια ανάπτυξης, ωό, νύμφη και ενήλικο. (τέλειο έντομο). Ο βιολογικός τους κύκλος διαρκεί μερικές ημέρες ως κάποιους μήνες και εξαρτάται από το είδος και τις συνθήκες του περιβάλλοντος (θερμοκρασία και υγρασία).

Η ανάπτυξη του πληθυσμού στα ακάρεα επηρεάζεται από τις θερμοκρασίες, τη σχετική υγρασία του χώρου και την επάρκεια τροφής. Υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία ευνοούν την αναπαραγωγή των ακαρέων. Ένα γραμμάριο σκόνης είναι δυνατό να φιλοξενεί μέχρι και 100-400 άτομα.

Παρόμοια μορφολογία παρουσιάζουν τα είδη που επιφέρουν τσιμπήματα και τα ακάρεα της ψώρας.

Τα προβλήματα

Τα ακάρεα σκόνης είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση αλλεργιών. Μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων αλλεργικού άσθματος συνδέονται με την παρουσία ακαρέων της σκόνης. Φαίνεται πως πολλοί άνθρωποι έχουν ευαισθησία σε πρωτεΐνες που βρίσκονται στα περιττώματα και τα τεμαχίδια της επιδερμίδας των ακάρεων. Άλλα συμπτώματα είναι κνησμός, δερματικά εξανθήματα, δύσπνοια, έντονος βήχας και φτάρνισμα.

Οικιακοί και Εταιρικοί Χώροι

Η Green Guardia εξυπηρετεί οικιακούς και εταιρικούς χώρους. Η απεντόμωση για τα ακάρεα αποτελεί μέρος συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων. Τα συστήματα δίνουν έμφαση σε μεθόδους φιλικές στον άνθρωπο και το περιβάλλον και βασίζονται στην πρόληψη, την παρακολούθηση και τον έλεγχο.

Ακάρεα-Αντιμετώπιση-Απεντόμωση

akarea skonisΤα ακάρεα μεταφέρονται από χώρο σε χώρο με τα ρούχα. Η αναπαραγωγή τους είναι γρήγορη με συνέπεια να εξαπλώνονται ταχύτατα. Η παρουσία υψηλής υγρασίας και μυκήτων (μούχλα) ευνοεί τον πολλαπλασιασμό τους. Επομένως, η ικανοποιητική θέρμανση του χώρου και ο καλός αερισμός συμβάλλουν στην αντιμετώπιση και αποτελούν οικολογικό τρόπο καταπολέμησης. Η εφαρμογή φιλικών ακαρεοκτόνων σκευασμάτων (απεντόμωση) είναι επίσης βοηθητική. Επιπλέον, ο καθαρισμός των στρωμάτων και γενικά των χώρων που αποτελούν καταφύγια με οικολογικούς τρόπους συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τον καθαρισμό στρωμάτων

Ακάρεα Αντιμετώπιση

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αττική

Δρυάδων 38, 111 46 Γαλάτσι
Τηλ: +30 211 40 68 447
Fax: +30 211 40 68 453
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη

Φιλίππου 23, 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310 66 43 82
Fax: +30 2310 66 43 82

Φόρμα Επικοινωνίας

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας