Επικοινωνία 211 40 68 447

 • 2

  Χρήση επιστημονικών μεθόδων...

 • 3

  Τήρηση των εθνικών και ευρωπαϊκών κανόνων ασφαλείας...

 • 4

  Κοντά στις εξελίξεις...

 • 5

  Συνεχείς ενημέρωση των πελατών και συνεργατών...

 • 6

  Εφαρμογές με σεβασμό στο περιβάλλον...

Κοριοί-Αντιμετώπιση

Βιολογία

Οι κοριοί ανήκουν εντομολογικά στην οικογένεια Cimicidae. Ζουν και τρέφονται στην επιφάνεια του σώματος του ξενιστή. Είναι αιμομυζητικά έντομα και επιφέρουν τσιμπήματα. Αυτό σημαίνει ότι για να ολοκληρώσουν το κύκλο τους χρειάζεται να τραφούν με το αίμα ανθρώπων και άλλων θερμόαιμων ζώων. Οι κοριοί εντοπίζοται κυρίως σε κρεβάτια, στρώματα και καναπέδες. Καταφύγια δημιουργούν σε ρωγμές και μικρές τρύπες. Εκεί αποθέτουν τα ωά τους. Τα περισσότερα τσιμπήματα από κοριούς έχουμε τις βραδυνές ώρες, δεδομένου ότι τότε δραστηριοποιούνται περισσότερο. Εστίες κοριών συναντάμε σε αντικείμενα που αποτελούνται από υλικά που θερμαίνονται εύκολα, όπως ξύλο και ύφασμα.

korioiΤα ενήλικα έντομα έχουν μέγεθος 4-5mm, σχήμα ωοειδές πεπλατυσμένο και χρώμα κόκκινο-καφέ. Φέρουν μικρή προβοσκίδα. Τα θηλυκά γεννούν 1-5 αυγά κάθε μέρα, τα οποία αποθέτουν μεμονωμένα σε ρωγμές ή τραχείς επιφάνειες, καλύπτοντάς τα με ειδική ουσία. Ο βιολογικός κύκλος διαρκεί 21 ημέρες περίπου.

Ο άνθρωπος είναι ο πιο κοινός ξενιστής. Τσιμπούν χωρίς διάκριση. Τα τσιμπήματα από κοριούς είναι ανώδυνα, ωστόσο πολλά άτομα εμφανίζουν αλλεργία στα εκκρίματα που οι κοριοί εκχύουν κατά το δάγκωμα. Στις περιπτώσεις αυτές παρουσιάζεται δερματίτιδα. Οι κοριοί μεταφέρονται με ευκολία από χώρο σε χώρο με τη βοήθεια του ξενιστή (αντικείμενα, ρούχα, βαλίτσες) με συνέπεια την εξάπλωση της προσβολής.  Είναι δυνατό να παραμένουν στα καταφύγιά τους για μεγάλο διάστημα και να βγαίνουν για να τραφούν όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές (ήρεμο περιβάλλον, παρουσία ξενιστή, κανονική θερμοκρασία και υγρασία). Οι κοριοί μπορούν να μεταφέρουν αρκετές ασθένειες όπως πανώλη, πυρετός υποτροπής, τουλαρεμία κ.α.

Οικιακοί και Εταιρικοί Χώροι

Η Green Guardia εξυπηρετεί οικιακούς και εταιρικούς χώρους. Η απεντόμωση αποτελεί μέρος συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων. Τα συστήματα δίνουν έμφαση σε μεθόδους φιλικές στον άνθρωπο και το περιβάλλον και βασίζονται στην πρόληψη, την παρακολούθηση και τον έλεγχο.

Κοριοί-Αντιμετώπιση-Απεντόμωση

Για την αντιμετώπιση των κοριών πραγματοποιείται απεντόμωση και εφαρμόζονται διάφορες μεθόδοι:

α. Χρήση Εντομοκτόνων: Η μέθοδος αφορά στην αντιμετώπιση κοριών με τη χρήση σκευασμάτων καταπολέμησης. Τα εντομοκτόνα είναι χαμηλής τοξικότητας και υψηλής υπολειμματικής δράσης (μακρά διάρκεια). Χρειάζεται να είναι εγκεκριμένα για εφαρμογές σε κατοικημένους χώρους. Μέθοδοι που χρησιμοποιούνται κατά την απεντόμωση για την αντιμετώπιση είναι υπολειμματικοί ψεκασμοί, ψυχρές και θερμές εκνεφώσεις. Οι εκνεφώσεις γίνονται με τη βοήθεια ειδικών συσκευών. Ο χώρος καλύπτεται καθολικά και βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα. Η απεντόμωση με εφαρμογή εντομοκτόνων μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με τη χρήση ειδικής συσκευής αναρρόφησης ωών και άλλων σταδίων του εντόμου από τις επιφάνειες όπου δημιουργούνται καταφύγια. Η συσκευή παράγει ισχυρές δονήσεις στα σημεία που εφαρμόζεται με συνέπεια να συλλέγονται αποτελεσματικά τα ωά των εντόμων. Ο οικολογικός καθαρισμός στρωμάτων (βιοκαθαρισμός) πραγματοποιείται με τη βοήθεια της συσκευής. Διαβάστε περισσότερα

β. Υποκαπνισμός: Η μέθοδος αφορά στην απεντόμωση με χρήση εντομοκτόνων σε μορφή αερίου. Τα σκευάσματα σε κατάλληλη συγκέντρωση είναι τοξικά για όλα τα στάδια των εντόμων. Οι απεντομώσεις με υποκαπνισμό παρέχουν άμεσα και ολοκληρωμένα αποτελέσματα. Χρησιμοποιούνται σε εκτενείς και δύσκολες στην αντιμετώπισή τους περιπτώσεις.

γ. Βιολογική Αντιμετώπιση-Θερμική Επεξεργασία (Heat Treatment): Αποτελεί εναλλακτική μέθοδο αντιμετώπισης και αφορά στην καταπολέμηση εντόμων με χρήση υψηλών θερμοκρασιών. Οι θερμοκρασίες επιτυγχάνονται με τη βοήθεια ειδικών θερμαντήρων που τοποθετούνται στο χώρο. Οι απεντομώσεις του είδους αυτού είναι βιομηχανικού τύπου, φιλικές στον άνθρωπο και συμβάλλουν στην εξόντωση όλων των σταδίων των εντόμων (καταπολέμηση ωών). Επιπλέον, συμβάλλουν στην απολύμανση του χώρου (μικροβιοκτονία) εξαιτίας της χρήσης υψηλών θερμοκρασιών.

δ. Βιολογική Αντιμετώπιση-Χρήση Ξηρού Πάγου: Αποτελεί επίσης εναλλακτική μέθοδο αντιμετώπισης και αφορά στην απεντόμωση με χρήση χαμηλών θερμοκρασιών. Οι θερμοκρασίες επιτυγχάνονται με την εφαρμογή ξηρού πάγου. Ο πάγος παράγεται με τη βοήθεια ειδικών συσκευών που λειτουργούν με βάση το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ή άζωτο (Ν2). Οι ακραίες θερμοκρασίες εξοντώνουν όλα τα στάδια των εντόμων.

Διαβάστε περισσότερα για τις μεθόδους βιολογικής καταπολέμησης εντόμων

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αττική

Δρυάδων 38, 111 46 Γαλάτσι
Τηλ: +30 211 40 68 447
Fax: +30 211 40 68 453
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη

Φιλίππου 23, 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310 66 43 82
Fax: +30 2310 66 43 82

Φόρμα Επικοινωνίας

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας