Επικοινωνία 211 40 68 447

  • 2

    Ολοκληρωμένη καταπολέμηση παρασίτων...

  • 3

    Χώροι με ειδικές ανάγκες...

  • 4

    Επιθεώρηση εγκαταστάσεων πριν τις εφαρμογές...

Καταπολεμηση Κατσαρίδων

Γενικά

katsaridesΟι κατσαρίδες είναι από τα παλαιότερα είδη του ζωικού βασιλείου. Οι αλλαγές στη μορφολογία και τις συνήθειες είναι περιορισμένες. Εμφανίζονται σε ομάδες αλλά δεν έχουν κοινωνική οργάνωση όπως τα μυρμήγκια. Τρέφονται με υποστρώματα που έχουν οργανική δομή. Οι κατσαρίδες δημιουργούν συχνά προβλήματα με συνέπεια οι απεντομώσεις στους χώρους να είναι αναγκαίες.

Οι κατσαρίδες αποτελούν από τα σημαντικότερα οικιακά παράσιτα. Είναι φορείς αρκετών επικίνδυνων μικροβίων και σε αυτές αποδίδεται η εμφάνιση αρκετών αλλεργιών. Σαλμονέλα, σταφυλόκοκκοι, δυσεντερίες,  ηπατίτιδα Β, είναι μερικές ασθένειες με τις οποίες συνδέονται. Συνεπώς οι απεντομώσεις και οι απολυμάνσεις των αστικών κτιρίων αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Οικιακοί και Εταιρικοί Χώροι

Η Green Guardia εξυπηρετεί οικιακούς και εταιρικούς χώρους. Η απεντόμωση αποτελεί μέρος συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων. Τα συστήματα δίνουν έμφαση σε μεθόδους φιλικές στον άνθρωπο και το περιβάλλον και βασίζονται στην πρόληψη, την παρακολούθηση και τον έλεγχο.

Βιολογία

Το σώμα τους είναι γενικά πεπλατυσμένο. Οι μπροστινές πτέρυγες είναι δερματώδεις. Φέρουν μακρυές κεραίες. Ο κύκλος τους ξεκινάει με το στάδιο του ωού. Μετά την επώαση προκύπτουν νυμφικά στάδια που μοιάζουν με την ενήλικη μορφή. Τα είδη που συναντάμε σε αστικούς χώρους είναι κατά κύριο λόγο νυχτόβια, παρόλα αυτά συχνά εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνήθως αυτό παρατηρείται όταν οι προσβολές είναι έντονες. Οι χώροι που χρησιμοποιούν ως καταφύγια και οι διατροφικές συνήθειες διαφέρουν ανάλογα με το είδος. Μεγάλα είδη, όπως η αμερικανική, παρατηρούνται περισσότερο σε υπόγειους χώρους και στο δίκτυο της αποχέτευσης. Μικρότερα, όπως η γερμανική εμφανίζονται συχνά σε χώρους με υψηλές θερμοκρασίες και υπολείμματα τροφής, όπως οι κουζίνες και οι χώροι εστίασης.

Διαβάστε περισσότερα για τα είδη

Καταπολέμηση-Απεντόμωση

Η καταπολέμηση κατσαρίδων πραγματοποιείται ολοκληρωμένα. Έμφαση δίνεται στην πρόληψη και χρήση φυσικών μεθόδων. Η τακτική επιθεώρηση των χώρων που αποτελούν πιθανά καταφύγια (εστίες), η τήρηση καλών συνθηκών υγιεινής και επίτευξη επαρκούς μηχανικού αποκλεισμού (έλλειψη ανοιγμάτων) παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση.

Η απεντόμωση με τη χρήση εντομοκτόνων σκευασμάτων αποτελεί το τελικό στάδιο στην καταπολέμηση κατσαρίδων. Για την αντιμετώπιση, επιλέγονται ήπια εντομοκτόνα, τα οποία εφαρμόζονται με διάφορες μεθόδους, όπως υπολειμματικούς ψεκασμούς (διαλυτά εντομοκτόνα), διασκορπισμό (κοκκώδη) και επιπάσεις (εντομοκτόνα σε σκόνη) διακριτικά και στοχευμένα. Συχνά στην καταπολέμηση χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα στομάχου. Τα σκευάσματα αυτά έχουν τη μορφή γέλης (gel για μυρμήγκια), αποτελούν τροφή για τις κατσαρίδες και λειτουργούν με την κατανάλωση. Διαθέτουν εντομοκτόνο δράση και τοποθετούνται υπό μορφή μικρών σταγόνων σε κρίσιμα σημεία του χώρου.

Τα σκευάσματα επιλέγονται προσεκτικά με στόχο να είναι φιλικά στον άνθρωπο και σε κατοικίδια. Επιπλέον, επιδιώκεται να είναι ελάχιστα πτητικά ώστε να μην παράγονται αναθυμιάσεις και επομένως να αποτρέπεται η αλληλεπίδραση μέσω εισπνοής. Εναλλακτικά για την καταπολέμηση κατσαρίδων είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν εντομοκτόνα με φυσική προέλευση, όπως εκχυλίσματα φυτών (φυσικός πύρεθρος) ή γη διατόμων ιδιαίτερα φιλικά στον άνθρωπο.

Κατσαρίδες αντιμετώπιση

Επικοινωνήστε με την Greenguardia

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αττική

Δρυάδων 38, 111 46 Γαλάτσι
Τηλ: +30 211 40 68 447
Fax: +30 211 40 68 453
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη

Φιλίππου 23, 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310 66 43 82
Fax: +30 2310 66 43 82

Φόρμα Επικοινωνίας

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας