Επικοινωνία 211 40 68 447

 • 2

  Οικολογική κηπουρική...

 • 3

  Εξειδικευμένες τεχνικές καταπολέμησης...

 • 4

  Αποτελεσματική καταπολέμηση στο σαράκι...

 • 5

  Οι κήποι της μεσογείου...

 • 6

  Ο κήπος ως φυσικό τοπίο...

 • 7

  Εφαρμογές σε εξειδικευμένα περιβάλλοντα...

Μυοκτονία

Γενικά

Η μυοκτονία περιλαμβάνει τις διεργασίες που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση προσβολών από τρωκτικά, όπως ποντίκια και αρουραίοι. Τα διάφορα είδη τρωκτικών είναι προσαρμοσμένα στους αστικούς χώρους και δημιουργούν συχνά προβλήματα στο σπίτι και σε βιομηχανικά περιβάλλοντα. Γνωστές ασθένειες όπως η σαλμονέλα, η λεπτοσπείρωση, οι δυσεντερίες και η πανώλη συνδέονται τακτικά με την εμφάνιση τρωκτικών.

Οικιακοί και Εταιρικοί Χώροι

Η Green Guardia εξυπηρετεί οικιακούς και εταιρικούς χώρους. Η μυοκτονία αποτελεί μέρος συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων. Τα συστήματα δίνουν έμφαση σε μεθόδους φιλικές στον άνθρωπο και το περιβάλλον και βασίζονται στην πρόληψη, την παρακολούθηση και τον έλεγχο.

Ποντίκια-Αρουραίοι-Καταπολέμηση-Μυοκτονία

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων με ποντίκια και αρουραίους συστήνεται η εφαρμογή κανόνων που χρειάζεται να ακολουθούν οι χώροι ώστε να περιορίζεται η ελκυστικότητα τους σε ποντίκια και να προστατεύονται αποτελεσματικότερα. Ο επαρκής μηχανικός αποκλεισμός των κτιρίων (έλλειψη ανοιγμάτων), η διαχείριση των απορριμάτων και λυμάτων και ο περιορισμός της βλάστησης και της υγρασίας περιμετρικά συμβάλλουν σημαντικά. Επιπλέον, η ορθολογική διακίνηση των προϊόντων και των αποθηκευμένων αντικειμένων και η κατάλληλη διαχείριση των αδιατάρακτων χώρων εσωτερικά και εξωτερικά των εγκαταστάσεων είναι μερικά σημεία που απαιτούν προσοχή.

muoktoniaΕπιπλέον, όπου είναι απαραίτητο πραγματοποιείται χρήση τρωκτικοκτόνων. Τα σκευάσματα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Συχνά η εφαρμογή τους προϋποθέτει την εγκατάσταση σταθμών μυοκτονίας. Οι σταθμοί είναι πλαστικά ή μεταλλικά κιβώτια, στα οποία αγκυροβολούνται τα μυοκτόνα και παρέχουν ασφάλεια από ανεπιθύμητα ανοίγματα (πρόσβαση από παιδιά, ζώα μη στόχους).  Εγκαθίστανται σε κρίσιμα σημεία των χώρων.

Συχνά, για την καταπολέμηση ποντικών και αρουραίων χρησιμοποιούνται παγίδες διαφόρων τύπων (κόλλα, κλωβοί), με στόχο τη σύλληψη. Η τοποθέτησή τους γίνεται σε κρίσιμα σημεία έπειτα από επιθεώρηση. Η λειτουργία τους δεν απαιτεί τη χρήση σκευασμάτων και επομένως αποτελεί βιολογικό τρόπο αντιμετώπισης.

Τα βιοακουστικά συστήματα απωθησης (συσκευές ηπερήχων) συνιστούν επίσης έναν οικολογικό τρόπο καταπολέμησης. Η λειτουργία τους αφορά στη χρήση ειδικών συσκευών παραγωγής υπερήχων. Οι συσκευές εγκαθίστανται σε σημεία των κτιρίων έπειτα από μελέτη του χώρου. Οι υπέρηχοι δημιουργούν περιβάλλον όχλησης για τα τρωκτικά με συνέπεια να παρεμποδίζεται η είσοδός τους στα κτίρια.

Στα προβλήματα με ποντίκια και αρουραίους απαιτείται συχνά η απολύμανση των χώρων ώστε να αντιμετωπίζονται πιθανά μικρόβια που εμφανίζονται με την προσβολή.

Οι μέθοδοι που ακολουθούνται στις μυοκτονίες είναι συμβατοί με τα σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας που τηρούνται στο χώρο των εφαρμογών (HACCP, ISO 22000, ISO 14000, BRC, IFS).

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αττική

Δρυάδων 38, 111 46 Γαλάτσι
Τηλ: +30 211 40 68 447
Fax: +30 211 40 68 453
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη

Φιλίππου 23, 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310 66 43 82
Fax: +30 2310 66 43 82

Φόρμα Επικοινωνίας

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας