Επικοινωνία 211 40 68 447

 • 2

  Οικολογική κηπουρική...

 • 3

  Εξειδικευμένες τεχνικές καταπολέμησης...

 • 4

  Αποτελεσματική καταπολέμηση στο σαράκι...

 • 5

  Οι κήποι της μεσογείου...

 • 6

  Ο κήπος ως φυσικό τοπίο...

 • 7

  Εφαρμογές σε εξειδικευμένα περιβάλλοντα...

Φίδια-Απώθηση-Προστασία

Γενικά

Φίδια που εμφανίζονται στους κήπους ή σε εσωτερικούς χώρους οικιών προκαλούν συχνά δυσφορία και πανικό. Από τα είδη που συναντώνται στην Ελλάδα, ένα μικρό ποσοστό θεωρούνται επικίνδυνα και δηλητηριώδη.

Βιολογία

Κάποια φίδια διαθέτουν ειδικά όργανα που λειτουργούν ως ανιχνευτές θερμότητας και τους επιτρέπουν να ανιχνεύουν τα θύματά τους ακόμη και σε συνθήκες έλλειψης φωτός. Ένας κανόνας διάκρισης των ακίνδυνων ειδών από τα δηλητηριώδη αναφέρεται στο σχήμα των οφθαλμών. Τα φίδια που δεν αποτελούν κίνδυνο διαθέτουν οφθαλμούς σχετικά στρογγυλούς, σε αντίθεση με τα δηλητηριώδη φίδια, των οποίων το σχήμα είναι ελλειπτικό.

Φίδια-Απώθηση-Προστασία

fidiaΗ αντιμετώπιση προβλημάτων με φίδια πραγματοποιείται με διάφορα μέσα. Η διαχείριση του περιβαλλοντος περιμετρικά των κτιρίων ώστε να περιορίζεται η ελκυστικότητά τους στις επισκέψεις φιδιών είναι σημαντική. Συστήνεται περιορισμός της βλάστησης και τακτική συλλογή φυτικών υπολειμμάτων. Επιπλέον, είναι σκόπιμο να αποφεύγεται η συγκέντρωση ξύλων και ογκωδών πετρών κοντά στην οικία. Η καταπολέμηση ποντικών και αρουραίων, που αποτελούν φυσικά θηράματα στους εξωτερικούς χώρους συμβάλλει επίσης στη μείωση των εμφανίσεων.

Ο επαρκής μηχανικός αποκλεισμός των κτιρίων αποτρέπει τις εισόδους φιδιών στο εσωτερικό. Συνεπώς, είναι απαραίτητο οι εξαερισμοί να φέρουν κατάλληλο πλέγμα, οι πόρτες δεν πρέπει να αφήνουν κενό και να σφραγίζονται ανοίγματα στην τοιχοποιία. Η τοποθέτηση φράχτη περιμετρικά των κτιρίων περιορίζει τις εισβολές, δεδομένου ότι τα φίδια δεν αναρριχόνται εύκολα. Σε περιπτώσεις εισόδου φιδιών μέσα στο σπίτι, χρησιμοποιούνται κατάλληλες μηχανικές παγίδες για φίδια με στόχο τη σύλληψη. Συχνά πραγματοποιείται χρήση σκευασμάτων για την απώθηση φιδιών από το χώρο. Τα προϊόντα χρειάζεται να είναι εγκεκριμένα για εφαρμογή σε κατοικημένους χώρους και αποτελούν βιολογικό τρόπο καταπολέμησης. Συνήθως προέρχονται από φυσικά υλικά, όπως φυτικά εκχυλίσματα με αποδεδειγμένη πειραματικά ικανότητα απώθησης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αττική

Δρυάδων 38, 111 46 Γαλάτσι
Τηλ: +30 211 40 68 447
Fax: +30 211 40 68 453
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη

Φιλίππου 23, 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310 66 43 82
Fax: +30 2310 66 43 82

Φόρμα Επικοινωνίας

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας