Επικοινωνία 211 40 68 447

 • 2

  Οικολογική κηπουρική...

 • 3

  Εξειδικευμένες τεχνικές καταπολέμησης...

 • 4

  Αποτελεσματική καταπολέμηση στο σαράκι...

 • 5

  Οι κήποι της μεσογείου...

 • 6

  Ο κήπος ως φυσικό τοπίο...

 • 7

  Εφαρμογές σε εξειδικευμένα περιβάλλοντα...

Απωθητικά Περιστεριών-Πτηνών

Γενικά

Πολλά είδη πτηνών και κυρίως περιστέρια κουρνιάζουν και δημιουργούν καταφύγια σε χώρους αστικών κτιρίων. Η παρουσία τους δε προκαλεί μόνο όχληση αλλά συχνά δημιουργούν καταστροφές σε επιφάνειες και επιμολύνουν με επικίνδυνα μικρόβια των χώρους εξαιτίας των περιττωμάτων τους. Επιπλέον, είναι φορείς εκτοπαρασίτων, όπως ακάρεα και ψύλλοι και πηγές αλλεργιογόνων.

Βιολογία

Τα πτηνά διαθέτουν γρήγορο μεταβολισμό και καταναλώνουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στη συλλογή τροφής. Κάποια είδη καταναλώνουν ποικιλία τροφών ενώ άλλα αναζητούν σπόρους και έντομα. Επιπλέον, ορισμένα ικανοποιούν τις ανάγκες τους στην περιοχή που γεννιούνται σε αντίθεση με άλλα που διανύουν σημαντικές αποστάσεις προς αναζήτηση καταφυγίων και τροφή. Ειδικά τα περιστέρια έχουν ευρύτατη εξάπλωση και καλή προσαρμογή στους αστικούς χώρους. Παρουσιάζουν ενδιαφέρον εξαιτίας των ασθενειών με τις οποίες συνδέεται η εμφάνισή τους. Εγκεφαλίτιδα, χιστοπλάσμωση και σαλμανέλλα είναι μερικές. Το μήκος τους δεν ξεπερνά τα 33 εκατοστά και το χρώμα τους ποικίλει. Τα περιστέρια είναι μονογαμικά ζώα. Γεννούν αρκετές φορές το χρόνο, κυρίως όμως άνοιξη και καλοκαίρι.

Τα περιστέρια προτιμούν περισσότερο τις τροφές φυτικής προέλευσης, όπως οι σπόροι και τα φρούτα. Συχνάζουν κυρίως σε επίπεδες επιφάνειες. Χτίζουν τις φωλιές τους από φυτικά υπολείμματα. Κουρνιάζουν σε δοκούς, γείσα και μπαλκόνια, που βρίσκονται σε ύψος. Τα περιττώματά τους είναι όξινα και προκαλούν φθορές σε επιφάνειες.

Αντιμετώπιση Προβλημάτων

peristeri

Η αντιμετώπιση προβλημάτων με πτηνά και κυρίως με περιστέρια αφορά αρχικά την επιθεώρηση του χώρου. Αναγνωρίζεται το είδος του πτηνού και αναζητούνται τα κρίσιμα σημεία, που χρησιμοποιούν για τη δημιουργία καταφυγίων και της φωλιάς. Ερευνούνται οι χώροι που χρησιμοποιούν για να τρέφονται και να βρίσκουν νερό. Η τροποποίηση του περιβάλλοντος κατά τρόπο ώστε να είναι λιγότερο ελκυστικός στις επισκέψεις είναι απαραίτητη. Οι καλές συνθήκες υγιεινής, ο περιορισμός της διαθέσιμης τροφής και νερού στους γειτονικούς χώρους λειτουργεί αποτρεπτικά.

Επιπλέον, διάφορα μέσα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων και την απώθηση πτηνών και περιστεριών. Τα μηχανικά μέσα απώθησης αποτελούν σημαντική επιλογή. Τοποθετούνται ακίδες (καρφιά) απώθησης, δίκτυα ή χορδές στα σημεία που εμφανίζονται τακτικά, όπως μπαλκόνια, περβάζια κ.α. Χημικά μέσα απώθησης, όπως φυσικά προϊόντα που προέρχονται από φυτικά εκχυλίσματα και έχουν διάφορους τρόπους δράσης, χρησιμοποιούνται συχνά και συμβάλλουν περιορισμένα στην απώθηση. Ακόμη, εναλλακτική μέθοδος είναι η χρήση βιοακουστικών συστημάτων, τα οποία παράγουν ήχουν φυσικών θηρευτών των πτηνών που αντιμετωπίζονται. Τα συστήματα εμφανίζουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, ωστόσο δημιουργούν σημαντική όχληση.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αττική

Δρυάδων 38, 111 46 Γαλάτσι
Τηλ: +30 211 40 68 447
Fax: +30 211 40 68 453
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη

Φιλίππου 23, 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310 66 43 82
Fax: +30 2310 66 43 82

Φόρμα Επικοινωνίας

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας