• 2

  Οικολογική κηπουρική...

 • 3

  Εξειδικευμένες τεχνικές καταπολέμησης...

 • 4

  Αποτελεσματική καταπολέμηση στο σαράκι...

 • 5

  Οι κήποι της μεσογείου...

 • 6

  Ο κήπος ως φυσικό τοπίο...

 • 7

  Εφαρμογές σε εξειδικευμένα περιβάλλοντα...

Κατασκευή Κήπων

Κατασκευή ΚήπωνΗ Κατασκευή Κήπων αφορά όλες τις διαδικασίες από τη σύλληψη και τη σχεδίαση ως την εκτέλεση. Ο όρος κήπος περιγράφει κάθε οργανωμένο υπαίθριο και ημιυπαίθριο χώρο που αποτελεί μέρος του ευρύτερου φυσικού και κοινωνικό περιβάλλον του ανθρώπου.

Ο κήπος συμμετέχει στο σχεδιασμό και τη λειτουργία μίας πόλης ως πρωταρχικό πολεοδομικό στοιχείο. Είναι βασικό κομμάτι του φυσικού χώρου και έχει ιδιαίτερη σημασία σε περιβάλλοντα όπου παρουσιάζεται κυκλοφορία και ανθρώπινη διέλευση (νησίδες δρόμων, παιδικές χαρές, νοσοκομεία, πλατείες).

Ο κήπος αποτελεί το λειτουργικό πλαίσιο και αισθητικό συμπλήρωμα μιας οικίας ή και μεγάλων συγκροτημάτων, όπως Ξενοδοχεία, Εταιρικά Κτίρια, Νοσοκομεία, Ιδρύματα κ.α. Μερικά από τα βασικά στοιχεία που προσδίδει στο χώρο είναι η μείωση του θορύβου και η βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Η αισθητική του κήπου λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη. Πέρα από τη χρηστική του αξία, ο κήπος αντιμετωπίζεται ως έργο τέχνης. Ο σχεδιασμός πραγματοποιείται σύμφωνα με τους κανόνες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής τοπίου. Για την επιλογή των φυτών λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως το κλίμα, το έδαφος και το νερό.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη μελέτη των εδαφικών και κλιματικών συνθηκών της περιοχής. Πραγματοποιείται σχέδιο φύτευσης και άρδευσης σε κάτοψη, προοπτικές και φωτορεαλιστικές μορφές. Η διαμόρφωση αφορά τις εργασίες προετοιμασίας του εδάφους, την εγκατάσταση συστήματος άρδευσης και τελικά την τοποθέτηση γρασιδιού και τις φυτεύσεις. Στόχος είναι η διατήρηση της καλής φυσιολογίας του κήπου για μεγάλο χρονικό διάστημα.