Επικοινωνία 211 40 68 447

Αράχνες-Καταπολέμηση

Γενικά

Υπάρχουν μερικές εκατοντάδες είδη αραχνών, πολλά από τα οποία είναι οικιακά παράσιτα. Οι αράχνες είναι αρπαχτικά εντόμων. Κάποιες είναι επικίνδυνες εξαιτίας των επώδυνων τσιμπημάτων που επιφέρουν. Σε κάποια είδη αποδίδεται και μεταφορά ασθενειών με το τσίμπημα. Στο γένος Latrodectus spp. κατατάσσεται η μαύρη χήρα, που θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Βιολογία

Το σώμα στην αράχνη διακρίνεται σε δύο περιοχές. Κεραίες δεν υπάρχουν ενώ φέρει τέσσερα ζεύγη ποδών. Τα θηλυκά παράγουν μερικές δεκάδες έως εκατοντάδες ωά σε ειδικό σάκο. Τα περισσότερα είδη είναι νυχτόβια. Το τσίμπημα από αράχνη συνήθως προκαλεί μικρό οίδημα και περιορισμένη φλεγμονή. Λίγες είναι επικίνδυνες, οπότε κατά το τσίμπημα εκχύουν είδος νευροτοξίνης στο δέρμα που είναι τοξική.

Αράχνες-Καταπολέμηση

araxnesΗ αντιμετώπιση προβλημάτων με αράχνες ξεκινά με την επιθεώρηση του χώρου και την αναγνώριση των αρθροπόδων. Προληπτικά μέτρα λαμβάνονται τηρώντας επαρκή μηχανικό αποκλεισμό στο χώρο. Χρησιμοποιούνται πλέγματα σε παράθυρα και εξαερισμούς, σφραγίζονται κρίσιμα ανοίγματα, που αποτελούν φυσικές εισόδους. Επιπλέον, οι καλές συνθήκες υγιεινής, που αφορούν απομάκρυνση αντικειμένων που δεν έχουν χρήση και παραμένουν για καιρό σε σκοτεινούς χώρους ή εξωτερικά του κτιρίου συμβάλλει στον περιορισμό των προβλημάτων.

Η χρήση εντομοκτόνων ενδύκνειται για την καταπολέμηση. Η επιλογή των σκευασμάτων και των σημείων εφαρμογής είναι κρίσιμη. Συνήθως πραγματοποιούνται υπολειμματικοί ψεκασμοί και χρησιμοποιούνται σκευάσματα σε μορφή σκόνης σε κρίσιμα σημεία. Επιπλέον, πραγματοποιούνται ψυχρές εκνεφώσεις, οπότε παράγεται νέφος μικροσταγονιδίων που καλύπτει ολοκληρωμένα τις επιφένειες, τα δυσπρόσιτα σημεία και τις μικρορωγμές.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αττική

Δρυάδων 38, 111 46 Γαλάτσι
Τηλ: +30 211 40 68 447
Fax: +30 211 40 68 453
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη

Φιλίππου 23, 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310 66 43 82
Fax: +30 2310 66 43 82

Φόρμα Επικοινωνίας

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας