Επικοινωνία 211 40 68 447

Απεντόμωση

Εισαγωγή

apentomwsiΗ απεντόμωση περιλαμβάνει τις διεργασίες που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση εντομολογικών προσβολών. Κατσαρίδες, μυρμήγκια, κουνούπια, ψύλλοι, κοριοί εισβάλλουν συχνά σε χώρους, δημιουργούν προβλήματα και επιμολύνουν με μικρόβια και αλλεργιογόνους φορείς. Χώροι στο σπίτι που εμφανίζονται τακτικά είναι η κουζίνα, το μπάνιο αλλά και εξωτερικά. Πολλές φορές παρατηρούνται στο στρώμα και ανάλογα με το είδος επιφέρουν τσιμπήματα.  Η επιλογή της μεθόδου καθορίζεται από παράγοντες όπως η βιολογία και οι συνήθειες του εντόμου, τα χαρακτηριστικά του χώρου και τις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Οικιακοί και Εταιρικοί Χώροι

Η Green Guardia εξυπηρετεί οικιακούς και εταιρικούς χώρους. Η απεντόμωση αποτελεί μέρος συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων. Τα συστήματα δίνουν έμφαση σε μεθόδους φιλικές στον άνθρωπο και το περιβάλλον και βασίζονται στην πρόληψη, την παρακολούθηση και τον έλεγχο.

Γενικά

Η ολοκληρωμένη διαχείριση και η απεντόμωση διακρίνεται από μερικά βασικά στοιχεία:

α. Αποδεκτά επίπεδα παρασίτων-εντόμων

Η εξόντωση ολόκληρου του πληθυσμού παρασίτων είναι δύσκολη. Η καταπολέμηση στοχεύει στη διατήρηση των πληθυσμών σε επίπεδα αποδεκτά.

β. Πρόληψη

Η τήρηση καλών συνθηκών υγιεινής, ο επαρκής αερισμός, η καλή συντήρηση των εγκαταστάσεων, ο περιορισμός ανοιγμάτων που αποτελούν σημεία εισόδου παρασίτων συμβάλλουν στην πρόληψη των προβλημάτων.

γ. Παρακολούθηση

apentomwsi2Η παρακολούθηση και εντοπισμός παρασίτων που εισέρχονται στο χώρο είναι σημαντικό στοιχείο της ολοκληρωμένης καταπολέμησης και συμβάλλει στον εντοπισμό του κατάλληλου χρόνου για έγκαιρη απεντόμωση. Η παρακολούθηση πραγματοποιείται με την τοποθέτηση κατάλληλων τύπων παγίδων και εφαρμόζεται τόσο σε οικιακούς όσο και σε εταιρικούς χώρους.

δ. Βιολογική Αντιμετώπιση

Φυσικοί τρόποι και υλικά χρησιμοποιούνται συχνά κατά τις εφαρμογές, όπως προϊόντα με φυσική προέλευση (φυτικά εκχυλίσματα, φυσικά υλικά).

Μέθοδοι για την απεντόμωση με φυσικό τρόπο είναι η θερμική επεξεργασία (χρήση υψηλών θερμοκρασιών), η απεντόμωση με χρήση τροποποιημένης ατμόσφαιρας (χρήση διοξειδίου του άνθρακα) και η χρήση ξηρού πάγου (χρήση χαμηλών θερμοκρασιών).

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τις οικολογικές μεθόδους.

ε. Ορθολογική χρήση εντομοκτόνων

Κατά τις εφαρμογές εντομοκτόνων ακολουθούνται οι κανόνες ορθής πρακτικής και οι οδηγίες της ετικέτας των σκευασμάτων και περιορίζεται η αλόγιστη χρήση. Οι εφαρμογές πραγματοποιούνται με διάφορους τρόπους, όπως:

  1. Υπολειμματικοί ψεκασμοί με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης ή ψεκαστικά μηχανήματ03B1.
  2. Ψεκασμοί με συσκευές ψυχρής ή θερμής εκνέφωσης. Στις μεθόδους αυτές, τα διαλύματα λαμβάνουν τη μορφή νέφους σταγονιδίων ή καπνού, που κατακλύζει και καλύπτει καθολικά τους χώρους.
  3. Χρήση εντομοκτόνων υπό μορφή δολωμάτων με ελκυστικές ιδιότητες για τα παράσιτα. Τα δολώματα τοποθετούνται σε κατάλληλες θέσεις, κοντά στις εστίες ή σε χώρους διέλευσης των παρασίτων.
  4. Εφαρμογή εντομοκτόνων σε μορφή σκόνης (επιπάσεις) ή κόκκων.
  5. Υποκαπνισμοί. Η μέθοδος αφορά στη χρήση εντομοκτόνων σκευασμάτων σε μορφή αερίου. Υποκαπνισμοί πραγματοποιούνται συχνά σε αποθήκες δημητριακών (silos), σε πλοία που μεταφέρουν τρόφιμα και στην καταπολέμηση ξυλοφάγων εντόμων (σαράκι).

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους υποκαπνισμούς.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η εφαρμογή τους ακολουθεί τους Κανονισμούς ΕΚ 852/2004 και ΕΚ 178/2002 σχετικά με την Υγιεινή των Τροφίμων. Οι επεμβάσεις συμφωνούν με τις αρχές του συστήματος HACCP για την ασφάλεια των χώρων τροφίμων.

Απεντόμωση

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αττική

Δρυάδων 38, 111 46 Γαλάτσι
Τηλ: +30 211 40 68 447
Fax: +30 211 40 68 453
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη

Φιλίππου 23, 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310 66 43 82
Fax: +30 2310 66 43 82

Φόρμα Επικοινωνίας

Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας